Musa Bengi İlkokulu
Gaziler Mahallesi 1856 Sokak No 2 Tarsus/MERSİN

VİZYON

Fikirlere değer verilen, fikir alışverişinin gerçekleştirildiği, okumanın ve kendini gerçekleştirmenin yaygın olduğu, buluşçuluğun, icat etmenin ödüllendirildiği, değerlerin egemen olduğu, herkesi bir vizyon geliştirmeye yüreklendirmektir.

MİSYON

Demokratik kişilik eğitimi anlayışı ile çalışarak; işleri yapan değil işleri doğru yapan, sorgulayan, araştıran, bilimsel düşünen, sağlıklı iletişim kuran, yaşamında kullanacağı temel becerileri kazanmış, Türk Milli Eğitiminin temel amaçlarında belirtilen vatana millete faydalı bireyler yetiştirmektir. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün; “Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüce bir sosyal toplum halinde yaşatır veya bir milleti esarete ve sefalete terk eder.” sözündeki eğitim anlayışını vurgulamaktır.

İkili Öğretim

Sabahçılar 07.20-12.20, Öğleciler 12.20-17.20